måndag 27 september 2010

Jagr is in town...

l kväll alltså match mot denne mans stjärnspäckade lag Avangard Omsk som leds av den förre finske förbundskaptenen Raimo Soummanen, ett på pappret starkt lag med två riktigt vassa femmor. Förrutom Jagr är väl Roman Cervenka 73 poäng iSparta prag i fjol och de båda ryska landslagstjärnorna Alexander Perezhogin  och Anton Kyryanov de man får se upp mest med. Vet i dagsläget inte om det blir match för mig ikväll vi får se under kvällningen.
Matchen kommer vara utsålt för det här är det närmaste ett derby vi kommer här borta, skiljer ca 700 km mellan städerna, utsålt betyder ca 7400 pers. Och ett j-la liv iallafall så fort vi kommer över egen blå linje.
Vår hall är väl inget man kan säga tillhör det moderna slaget men den är charmig och atmosfären på matcherna är underbar, sen att det luktar lite lätt med vodka har man lärt sig leva med :).


Staden vi befinner oss i nu är alltså Novosibirsk vår hemma stad,Rysslands tredje största stad med ett invånarantal av ca 1,4 milj i stadsdelen och ca 2,2 milj med hela oblastet(länet). Staden är uppbyggd runt en lång lång gata  kallad Krasny Prospekt(röda gatan) som går genom hela staden. Det är en relativt modern rysk stad med mycket restauranger och kafeer, shopping finns det oxå en del med det är mest beläget till de stora köpcentrum som ligger en liten bit utanför centrum. Ikea finns:) och där säljer de Norrlands guld öl och Mariestads öl:) det gäller och visa upp det bästa av Sverige eller;) ..
I det här huset det höga blå alltså, huserar jag när ja inte är på baza eller på road trip, har fått en jättefin lgh på ca 100kv/m återkommer med bilder inifrån, allt håller jättebra standard så ja är nöjd..


Avslutningsvis lite mer nostalgi, eller va fan man ska kalla bilder som den här, idioti kanske... haha


Återkommer under kvällen med en rapport från matchen..och kanske dagens quiz om ja hittar på ngn..


Liv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar