måndag 11 oktober 2010

Senaste matchen o framtiden

Goddag, har varit ledig ett par dagar sen senaste matchen och ägnat tiden åt familjen istället för att blogga, men nu kommer en liten tillbakablick och framtidssyn. Fredags matchen mot Barys Astana slutade med förlust 1-3, ganska orättvist då vi var klart bättre hela matchen, men hockey går ut på och göra fler mål än moståndarna, och effektiviteten stod Barys för denna kväll. Skotten till oss 38/22. Jag spelade inte, ryggen är fortf lite dålig men klart bättre. http://www.khl.ru/video/1309/28527/ video från matchen.

I morgon blir det storfrämmat i ladan då regernade mästarna Ak Bars Kazan kommer på besök, ett lag med massor av stjärnspelare, mest känd och ledaren i laget Alexei Morozov som tex utsågs till Rysslands bäste idrottsman alla kategorier för ngt år sen. Laget har även 4 st finska landslagsmän varav en mv Petri Vehanen haft en ettårig sejour i Mora. Tuff uppgift för oss men vi ska ge dem en ordentlig match, vet i nuläget inte om ja spelar, den som lever får se...

Jönköping-postens stolthet Pettan och hans Minsk är inne i en tuff period med 6 raka förluster, den senaste kom i söndags hemma mot Jaroslav 1-3, Pettan som vanligt mycket speltid 21.06 men inget i statistiken värt att notera.

Björn Melin och hans kamrater vann efter 3 raka förluster hemma mot just Ak Bars Kazan i söndags med 3-0, Melle spelade 9.16 men inget att anmärka i statistisk väg..en ny svensk lagkamrat har dock dykt upp Niklas Persson med smeknamnet "Pajen" har anlänt och det är givetvis en jätteförstärkning. Både socialt och hockeymässigt, och på fredag kommer de hit till oss i Novosibirsk, ska bli skitkul o ses.
                                              Dags för Andreas nu!!

Hv då.. ja det fortsätter och gå lite halvknackigt, 3 poäng mot Aík hade nog de flesta räknat med, men icke. Sen kvittering av Aik men seger på straffar är ju knappt godkänt nu för tiden med Hv mått mätt. Finns nog inget lag som vinner matcher och ändå får utstå så mycket kritik, samtidigt börja man undra lite när Johan Davidsson spelar 26-27 minuter per match,även om laget är beroende av 1 a kedjan just nu, känns det ändå som man behöver få igång så många spelare som möjligt istället för att köra slut på enskilda,  och varför får  inte Andreas Andersson får chansen i målet???Andreas är med all säkerhet den överlägset mest lojala spelaren som finns i Hv idag, och en ruskigt bra mv som förtjänar sin chans. Inte alls för att Daniel på ngt sätt spelat dåligt, men som mv kan det va skönt och få ett break,vila skallen och komma tillbaka mer sugen, plus att du får igång en konkurrens situation som är nyttig för laget.För mig är det en gåta..det är lätt att prata om bred trupp verkar svårare att använda den..eller?

Avslutningsvis dagens look a like

                                             Ledin och Jämtin???

                                            Ingen aning vilka dessa är men ser ut som två grisar..
Ok thats all..

11 kommentarer:

  1. Kul att se att även du har tankar om diverse laguttagningar mm

    Tycker det även ser ut som Davidsson fortfarande har lite pappaledigt, inte alls samma intensitet och jobb från honom som innan.

    SvaraRadera
  2. Apropå Andersson, hur bra är han egentligen?
    Jag har väl sätt han live typ 2 gånger på tre år så de är svårt att få en uppfattning.

    SvaraRadera
  3. Det går aldrig ifrågasätta Johan davidssons jobb på isen han ger alltid 110 %

    SvaraRadera
  4. Visst inte att Ledin och Jämtin kunde vara såå söta ;O)

    Ja, dags för Andreas att få en chans i målet. Det har du helt rätt i.

    Hoppas ryggen din snart är bättre

    SvaraRadera
  5. Jag skrattar varje gång jag läser din blogg=) helt underbar...fortsätt med det..Lycka till mot AK Bars Kazan å hoppas din rygg blir bra snart så du kan börja mota puck igen ;)

    SvaraRadera
  6. Ja du Mucho...det var bättre förr. "TränarTobbe" har fått storhetsvansinne. Pratar inte med spelarna, har inte varit på en enda presskonferns (skickar Ljungberg varje gång), svarar inte på direkta frågor vid tv intervjuer. Men dom sparkar väl andretränaren som vanligt innan dom rör "Tobbe" ;-)

    SvaraRadera
  7. Kul att få läsa lite inside. Jag har länge velat ha fler och "svampat" i mig de få bloggembryon från er elitspelare som kommit i min väg...

    Bloggar själv en del och tycker det är "himla kul" om man säger så.

    En kul detalj. Bor i Luleå och har en kille på numera 12 bast som har en CP-skada som satt sig på motoriken. Det jag vill säga är att han är normalbegåvad, det har han nog ärvt efter sin mor. Hockey är det stora, förlåt, STORA intresset och han är mest känd som Lillpucken. Det intresset är nog från min sida dock.

    Han hade Dig som stor idol för några år sedan och en kille på lekterapin på Sunderby Sjukhus (Mats) fixade en signerad idolbild av Dig som fortfarande finns kvar på väggen i hans rum. Hans rum ja. Målat i Luleå Hockeys färger (jo han är frisk nu) och fullt med klubbor, tröjor, puckar och annat hockeyrelaterat.

    Vi har ofta suttit vid sargkanten på handikappläktaren i Coop och sett Dig spela. Tyvärr ofta alldeles för bra.

    Läser din blogg med stor glädje och Marcus som även han bloggar ibland gör detsamma. http://mackep.wordpress.com/

    Lycka till och hoppas nu att ryggen blir Bättre...

    SvaraRadera
  8. Intressant punkter där Stefan angående målvaktsfrågan helt klart. Danne behöver ett break. Andreas gör det kanonbra om han får chansen.

    SvaraRadera
  9. jag håller med dig på det du skriver om hv!
    låt Andersson stå några matcher..tycker han är en bra mv som förtjänar sin chans att få spela också!och man märker på Lasson att han kan behöva en break!

    johan davidsson gör ett otroligt bra jobb som vanligt men 26-27 min per match blir mycket även för honom i längden...dom kan ju fördela tiden lite bättre och mer "rättvist" finns så många bra spelare i hv!!

    tack för en bra blogg!

    SvaraRadera
  10. Hej Stefan!

    Kul att hitta din blogg! Jag har följt dig ända sedan en Euro Hockey Tour-match mot Tjeckien i början av 00-talet. (Intervju i pausen: -Du ser så lugn ut, blir du aldrig nervös? -Ja, det är la när jag kör bil då)

    Vet inte om du minns det, men jag skickade ett mail till dig under ditt år i Grand Rapids, ett mail som du svarade på.

    Nu följer jag dig i Novosibirsk, och har skaffat ett inlogg på forumet på hcsibir.ru. Ryssarna tycker det är kul att det kommer svenskar med på forumet (jag använder Google Translate för glatta livet), men de trodde först att jag var en tjej (Olga...)

    Lycka till och hoppas du kan spela snart igen...!

    Ola Gustafsson
    Skara (tidigare Sölvesborg)

    SvaraRadera
  11. Hej på dig,

    Kul o kunna följa dig via en blogg...trodde jag aldrig men ett smidigt sätt o se vad du pysslar med.

    Jag följer laget via http://en.khl.ru/ o de har gått rätt bra för er. Håller ni den inslagna linjen så lär det bli slutspel till våren. Dock så har inte Viasat sänt en match med er men det kommer kanske.

    Var o kollade på Dalen häromdagen...de vann med tennissiffrorna 7-6...vidöppet åt båda hållen o misstagen haglade. Men det var kul o se iallafall.

    Krya på dig så hörs vi.

    SvaraRadera